KEUZENKAMP - KEUSENKAMP - KEUZEKAMP - KEUSEKAMP      Keuzenkamp                 

Mijn grootmoeder, Cornelia Johanna Geertruida Keuzenkamp stierf in 1934, 30 jaar jong. Zij leed aan tuberculose en verbleef de laatste jaren van haar leven in een sanatorium. Met regelmaat kwam ze een weekend naar huis, waarna ze dan weer zwanger bleek te zijn. Zij liet mijn grootvader met vijf kleine kinderen achter, waaronder mijn moeder. Mijn moeder was het middelste kind, was 6 jaar en had weinig of geen herinneringen aan haar moeder. Het enige tastbare wat er is overgebleven, zijn twee kleine fotootjes, door de jaren heen verbleekt.

Niet alleen is er weinig over gebleven van mijn grootmoeder maar ook met haar familie is na haar opname in het sanatorium weinig contact meer geweest. Wat er was verdween snel na het tweede huwelijk van mijn grootvader. Mijn moeder had verder geen herinneringen aan deze kant van de familie.

Dit alles maakte mij héél nieuwsgierig en was het begin van mijn speurtocht. Nee, tot op heden heb ik nog niemand kunnen vinden die mijn grootmoeder heeft gekend, daar ga ik nu ook niet meer van uit. Hoewel ik die hoop niet zal opgeven. Al zou ik alleen maar een goede foto van haar kunnen vinden….

Wel ben ik verder gegaan met mijn onderzoek naar de genealogie Keuzenkamp. De schrijfwijze van de naam ben ik op verschillende manieren tegen gekomen. Het meest voorkomend zijn de varianten Keuzenkamp, Keuzekamp, Keusenkamp, Keusekamp en Keuskamp. Veelal behorend bij een andere tak/stam en wonend in een ander deel van het land. Maar ook zijn deze schrijfwijzen verschillend gebruikt binnen één familie. Ooit hoop ik een verbinding tussen de diverse takken én een gemeenschappelijke voorvader daarvan te vinden. Of me dat zal lukken en of die er is?

Marianne P. van Beek                                            

1 juni 2011