MALLEE - MALEE - MALIJ  Mallee-Malij-Malee

SIMON MALLIJ  voorvader van hťťl veel Mallee's en Malij's blijft vooralsnog een wazige figuur. Er is maar weinig over hem bekend. Op de pagina Simon Malleij leest u meer over hem en zijn vrouw zover ik dat heb kunnen achterhalen.

Bij Simonís inschrijving te ís-Gravenhage en ook in zijn trouwakte werd aangegeven dat hij afkomstig is van Namen. Al snel denkt men dan aan het bekende Namen (Namur) in BelgiŽ, waar helaas de archieven door brand zijn verwoest. Sinds kort ben ik er achter dat in onze eigen provincie Zeeland ook een dorpje Namen heeft bestaan

Namen: Voormalig dorp in het Verdronken Land van Saeftinghe. Namen ging in 1715 ten onder. De toren van het dorp bleef nog lange tijd staan om te dienen als baken voor de scheepvaart. Alleen de torenklok van het verdronken dorp overleefde uiteindelijk de ondergang. De klok, in 1664 in Amsterdam gegoten, hangt nu in de toren van Graauw. Namen lag in de route van waar veel Fransen, via BelgiŽ, de grens overkwamen naar Nederland.

Ondanks dat de gegevens summier zijn, loopt mijn onderzoek door. Zal het ooit lukken om op alle openstaande vragen een antwoord te vinden??

Marianne P. van Beek
September 2011